Flyers

Tips isi kandungan flyer
Flyer adalah kepingan kertas yang mengandungi isi-isi penting berkaitan sesuatu perniagaan, produk atau servis yang dijalankan oleh individu mahupun syarikat. Flyer adalah marketing percuma dan tidak perlu untuk kita membayar kos iklan bagi setiap kepingan yang diedarkan. Flyer juga adalah medium marketing yang masih digunakan secara tradisional dengan cara memberi kepada tangan-ke-tangan ataupun dari permis-ke-permis.
Brochure pula kepingan kertas bersize minimum A4 yang mempunyai lipatan-lipatan yang biasanya digunakan oleh syarikat-syarikat yang mempunya beberapa “killer product” yang hendak diketengahkan ataupun syarikat yang mempunyai pelbagai jenis servis. Ianya sesuai kerana setiap bahagian lipatan boleh dimasukkan 1 atau 2 jenis informasi penting mengikut bahagian. Kebiasaannya brochure ini kita akan jumpa di peti surat permis ataupun di booth di mana perniagaan itu dijalankan.
Ada beberapa tips yang boleh kita kongsikan kepada anda untuk membuatkan setiap kepingan flyer/ brochure itu berharga ataupun tidak dibuang oleh prospek yang terima.
  1. Sertakan voucher / promosi menarik sekali di dalam flyer. Letakkan tarikh luput voucher supaya mereka tidak terus buang flyer anda
  2. Gambar hendaklah gambar yang menarik perhatian. Jangan sesekali gunakan gambar google! Kenapa?? Internet memang free hendak dilihat, tetapi bukan semua free untuk diambil dan digunakan! Jika ditangkap, denda sekurang-kurangnya RM10,000 tau!!! Jadi, jangan lokek untuk keluarkan duit untuk beli gambar baru atau tangkap gambar sendiri.
  3. Info mestilah ringkas tetapi padat. Jangan semua hendak dimasukkan ke dalam flyer sampaikan mesej penting yang hendak disampaikan melalut dan ke laut! Pastikan ambil point2 penting sahaja.
  4. Contact number adalah paling mustahak. Dah buat flyer, tetapi tak ada nombor untuk dihubungi? Jadi macam mana orang nak ke lokasi atau memberli barangan dan perkhidmatan anda. Pulak tu dah ada diskaun hebat. Sekali.. lupa nak masuk info paling penting iaitu nombor untuk dihungi..
  5. Mensasarkan hanya kepada orang yang berkenaan sahaja. Contohnya, anda menjual barangan kosmetik. Anda boleh selitkan flyer di setiap barangan yang telah dibeli. Atau memberikan kepada pelanggan-pelanggan yang masuk ke dalam permis kita sahaja. Atau ke event-event yang berkaitan sahaja.

Design atau Printing. Kami Sedia Bantu Anda

Tekan button Hubungi Kami di bawah jika anda ada sebarang pertanyaan atau nak order design, photography atau printing dari kami . Kami sedia membantu.
Tekan button Hubungi Kami di sebelah jika anda ada sebarang pertanyaan atau nak order design, photography atau printing dari kami . Kami sedia membantu.